TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Ege


TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Ege Hakkında

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!'ın, en çok başvuru aldığı bölgelerden biri olan Ege Bölgesine yönelik olarak 2019 yılında kurgulanan TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Ege ile girişimci gençlerin EGİAD ve BASİFED iş birliğinde, DEPARK ve Teknopark İzmir paydaşlığında desteklenmesi amaçlanmaktadır.


  • 1- Ege Girişimcilik Kampı

    TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!'a başvuran ekiplerden ilk 150 arasına girenler; iş modeli kanvasından müşteri kazanımına, ihtiyaç doğrulamadan fikri hakların korunmasına, destek ve yatırım süreçlerinden sunum tekniklerine kadar birçok konuda eğitim alma fırsatını yakalar.

    2- Ege Rehberleri ile Çalışma Dönemi

    Girişimcilik kampında geliştirdikleri iş fikirlerini Ege Rehberlerine sunan ekiplerden seçilenler, iki ay süresince girişim fikirlerini iş insanlarının rehberliğinde geliştirme şansı yakalar.

    3- Ege Final Günü

    İki ay boyunca Ege Rehberleri ile birlikte çalışan ekipler, final gününde iş planlarını TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Ege jürisine sunarlar.

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Ege 2019 Dönemi

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Ege Girişimcilik Kampı 21-22 Şubat tarihlerinde EGİAD ve BASİFED iş birliğinde, Yaşar Üniversitesi ev sahipliğinde İzmir'de gerçekleştirildi. Kampa Türkiye genelinde ilk 150 iş fikri arasına giren ekiplerden Ege Bölgesinde yer alan 5 üniversiteden 38 girişimci adayı katıldı. 20’nin üzerinde konuşmacının yer aldığı TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Ege Girişimcilik Kampında girişimci adayı gençler, iş modeli kanvasından müşteri kazanımına, ihtiyaç doğrulamadan fikri hakların korunmasına, destek ve yatırım süreçlerinden sunum tekniklerine kadar birçok konuda eğitim alma fırsatını yakaladı. Ege bölgesi girişimcilik ekosistemi ve iş dünyası üyesi birçok isimle tanışma ve bağlantı kurma olanağı buldu.


İş İnsanları Rehberliğinde Çalışacak Ege Girişimcileri Seçildi

İki günlük kampın ardından bir hafta boyunca iş modeli kanvasları ve sunumları üzerinde çalışan girişimci adayları, 2 Mart 2019 Cumartesi günü EGİAD ev sahipliğinde düzenlenen sunum gününe katıldı. İş fikri sunumlarını yapan 15 ekip arasından seçilen ve iki ay boyunca girişim fikirlerini gerçekleştirmeleri yolunda iş insanlarından rehberlik alacak ekipler ise şunlar oldu:

  • Alp Avni Yelkenbiçer -  Yelkenbiçer Grup
    Purple Ekibi: Fatma Öykü Gonca, Elif Linda Grace Altıntaş, Safanur Bol, Asude Sare Balıklılı
  • Frederic Pagy – Özlem Tarım Ürünleri
    Cupid'ness Ekibi: Buse Bakal, Egemen Solak
  • Levent Kuşgöz - Kuşgöz İzmir Vinç Kiralama
    Tıkla Bakıcım Gelsin Ekibi: Bilge Canıtez, Tuğçe Alkan, Demet Yelekçioğlu, Ayça Danış
  • Neşe Gök – İnci Holding
    Car4future Ekibi: Oğuzhan Sarıtaş, Kutluhan Hakan, Doğucan Seyidoğlu
  • Özüm İlter Demirci - Bayteks Tarım Ürünleri
    Meshine Ekibi: Yunus Emre Aşkın, Burak Yörük, Abdulkadir Şehmus Özgün
  • Yonca Güngör Çınar – Ege Asal Metal
    Filabox Ekibi: Nijat Tarverdiyev, Umut Şensöz, Muhammet Mert Tuncel, Turab Mammadli

Ege Finali 7 Mayıs’ta Gerçekleşti

Ege Rehberleri ile eşleşen altı ekip 7 Mayıs tarihinde, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski ve TÜSİAD Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masa Başkanı İrem Oral Kayacık’ın katıldığı Final Gününde sunumlarını yaptı. TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Ege Finali jüri üyeliğini TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Buğra İlter, TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Çalışma Grubu Üyesi Bilge Kalpaklıoğlu, EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aslan, BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya ve EGİAD Danışma Kurulu Başkanı Şükrü Ünlütürk üstlendi. EGİAD Sosyal Kültürel Etkinlikler Merkezi Portekiz Sinegogu’nda gerçekleşen Final Gününde aşağıdaki ekipler ödüllerin sahibi oldu.

birinci

Birinci: Purple

Purple taciz, tecavüz ve istismara uğrayan bireylere hukuksal ve psikolojik destek sağlayan bir platformdur. Bu platformla istismara uğrayan bireylerin haklarını aramalarına ve psikolojik destek alarak yaşamlarına daha sağlıklı devam etmelerine destek olunması hedeflenmektedir.

Ekip üyeleri İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri Fatma Öykü Gonca, Elif Linda Grace Altıntaş, Safanur Bol ve Asude Sare Balıklılı'dan oluşmaktadır.

ikincilik

İkinci: Filabox

FilaboX firmaların veya kişilerin kullandıkları 3D yazıcılar ile oluşturdukları atık filamentleri tekrardan kullanılabilir filament haline getiren bir filament ekstrüzyon makinesidir. FilaboX'ın bir diğer özelliği ise, firmaların veya 3D yazıcı kullanıcılarının piyasadan alabilecekleri granül ham maddeleri ile çok daha uygun bir fiyata kendi 3D yazıcı filamentlerini üretebilme olanağını sağlamasıdır.

Ekip üyeleri Celâl Bayar Üniversitesi öğrencileri Umut Şensöz, Muhammet Mert Tuncel, Turab Mammadli ve Nijat Tarverdiyev'den oluşmaktadır.

ucunculuk

Üçüncü: EasyCare

Tıkla Gelsin Bakıcım (EasyCare); bakıma ihtiyacı olan bireyler ile kısa süreli çalışmak isteyen bakıcıları buluşturan bir platformdur. Bu platform bakıma muhtaç hasta ve hasta yakınlarının yanında olmayı hedeflerken, yarı zamanlı çalışmak isteyen, bu konuda deneyimli bakıcılara da iş imkânı sunmaktadır.

Ekip üyeleri İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri Bilge Canıtez, Demet Yelekçioğlu, Ayça Danış ve Yaşar Üniversitesi öğrencisi Tuğçe Alkan'dan oluşmaktadır.

Başvuru dönemi 1 Kasım 2018’de açılacaktır