Bizden Haberler

  • E-Playout
  • Algae Biodiesel
  • Wastespresso
  • FluAI
  • Plastic Move
  • HÜRRİYET - Murat Özyeğin
  • EKOIQ - İzel Levi Coşkun
  • HABERTÜRK - Ali Koç
  • CAMPAIGN
  • CAMPAIGN - Murat Özyeğin
  • EKOIQ - Metin Akman
  • FORTUNE - Cansen Başaran-Symes & Murat Özyeğin - 1
  • FORTUNE - Cansen Başaran-Symes & Murat Özyeğin -2
  • FORTUNE - Cansen Başaran-Symes & Murat Özyeğin - 3
  • PLATİN - Girişimcilik Kampı - 1
  • PLATİN - Girişimcilik Kampı - 2
  • PLATİN - Girişimcilik Kampı - 3
  • EKOIQ - BASF
  • PLATİN - Erol Bilecik - 1
  • PLATİN Erol Bilecik - 2

TÜSİAD BU GENÇLİKTE İŞ VAR! GİRİŞİMCİLİK PROGRAMININ FİNANSAL DESTEĞİ MARNA'NIN!

Türkiye’nin en yaygın erken aşama girişimcilik programı TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!’ın 7 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilen 2021 finalinde, programın 100.000 TRY finansal desteğini denizlerdeki plastik kirliliğini azaltmak amacıyla biyo-bozunur ağ ve halat üreten Marna girişimi kazandı.

Türkiye genelinde yenilikçi bakış açısını yaygınlaştırmak ve girişimcilik dönüşümünü tetiklemek amacıyla 2011’den bu yana düzenlenen TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Girişimcilik Programı’nın 2021 Final Töreni 7 Ekim Perşembe günü çevrimçi ortamda gerçekleşti.

BASF Türkiye’nin ana sponsor, IBM’in eğitim destekçisi, Mazars Denge’nin altın sponsor, Allianz Türkiye, Eczacıbaşı Holding, Ege Palas, UBS AG, ÜNLÜ & Co ve Zorlu Holding’in ise gümüş sponsor olarak desteklediği programın 2021 Final Töreni’nde, Biotico, Confarm, Epoka, Marna ve Quakecom girişimleri 2021 finalistleri olarak jüri karşısına çıktı.

Türkiye’nin 80 ili ve 183 üniversitesinden alınan başvurular arasından finale kalan bu beş girişimi, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski ile önceki dönem TÜSİAD başkanlarından Ümit N. Boyner, Cansen Başaran-Symes ve Erol Bilecik değerlendirdi. Programın farklı aşamalarında rol oynayan yatırımcı, girişimci ve profesyonellerden oluşan ekosistem jürisi de final değerlendirme sürecine oyları ile katkı sağladı.

Finalde denizlerdeki plastik kirliliği ile mücadele eden Marna 100.000 TRY finansal desteği kazandı. TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! programında TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka’nın rehberliğinde çalışmalarını geliştiren Marna, su ürünleri üretiminde kullanılan ağ ve halatları biyo-bozunur, yerli ve doğal hammaddelerle üretiyor.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski: Gençleri güçlendirecek her adım, dünyamızı dönüştürme potansiyeline sahip.

Sunuculuğunu Özlem Gürses’in üstlendiği Final Töreni’nin açılışını yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Gençleri güçlendirecek her adım, dünyamızı dönüştürme potansiyeline sahip. İşte bizler tam 10 yıldır TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!’ı bu gaye ile yürütüyor, büyütüyoruz. Girişimcilik uzun soluklu, sabır isteyen, mücadele gerektiren bir iş. TÜSİAD olarak bunu Bu Gençlikte İŞ Var! ile deneyimledik. 2011 yılında temellerini attığımız bu girişimin her sene etki alanını genişletmek için çalıştık. Girişimcilik ekosistemindeki gelişmelere paralel olarak bu programın süreçlerini optimize etmek, kendi kendini besleyen bir ekosistem oluşturmasına öncülük etmek, bizim için zorlu ama eşsiz bir deneyim oldu.”

Final Töreni’nde programın farklı dönemlerinde Çalışma Grubu Başkanlığı görevini üstlenen Metin Akman, B. Can Yücaoğlu ve Dr. İzel Levi Coşkun’un yanısıra TÜSİAD Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masa Başkanı İrem Oral Kayacık, Bu Gençlikte İŞ Var! 2021 ana sponsoru BASF Türk’ün Genel Müdürü Rami Atikoğlu ve Bu Gençlikte İŞ Var! Ege Programı’nı hayata geçiren EGİAD’in Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer de yer aldı. Program mezunlarından Cavid Bayramlı (Wastespresso), Gürkan Gediz (Hamsi Finger), Müge Bezgin (Startup Centrum) ve Zafer Elcik (Otsimo)’in de katıldığı etkinliğin kapanışında bu seneki programa en çok öğrenci gönderen Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök’e TÜSİAD Girişimcilik Bayrağı takdim edildi.

Programın 2021 döneminin diğer finalist girişimleri şunlardı:

  • BIOTICO, doğayı kirleten yüksek potansiyele sahip organik atıkları hammadde olarak kullanır ve ithal edilen yüksek maliyetli endüstriyel enzimleri geliştirdiği biyoteknoloji sayesinde yerli ve ucuz şekilde üretir.
  • ConFarm, sürdürülebilir bir dünya için tarım sektörüne inovatif bir soluk getirerek evinizden beton meydanlara kadar her yere kurabileceğiniz topraksız tarım teknolojileri üretir.
  • Epoka, mobilya satıcılarına oda fotoğraflarındaki mobilyaların değişmesini ve yenilerinin eklenmesini mümkün kılacak bir yapay zekâ teknolojisi sunar.
  • Quakecom, deprem anında saha çalışmasına gerek kalmadan enkazdaki kişileri belirler ve afet koordinasyon merkezine anlık olarak ileterek arama kurtarma ekiplerinin ilk 72 saatte etkili çalışmasını sağlar.

Ayrıntılı bilgi için:

  • www.bugenclikteisvar.com
  • https://www.linkedin.com/company/17918160/
  • www.instagram.com/bugenclikteisvar
  • www.facebook.com/BuGenclikteIsVar
  • www.twitter.com/genclikteisvar
  • https://www.youtube.com/c/tusiadbugenclikteisvar

#tüsiad #bugençlikteişvar #2011den2021e #bgivile10yıl

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Hakkında

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! üniversite öğrencilerine eğitimden iş dünyası ile etkileşime, kuluçkadan rehberliğe geniş yelpazede destek sağlayan bir girişimcilik programıdır. 2011 yılında bir iş fikri yarışması olarak temelleri atılan TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! zaman içinde girişimci reflekslerle yenilenerek gençlerin ihtiyaçlarına göre yeniden kurgulanmıştır. Süreçlerine 2015-2016 döneminde Girişimcilik Kampı, 2017 döneminde TÜSİAD Girişimcilik Kulübü eklenen TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2018-19 dönemi itibariyle genç girişimcilere her türlü desteği sağlayan bir girişimcilik programına dönüşmüştür. 2020 – 2021 döneminde ise programın tüm bileşenleri dijitale taşınmıştır. Halihazırda daha geniş kitlelere girişimcilik eğitimi verebilmek adına bir online platform kurulması çalışmaları devam etmektedir. TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! bu bağlamda Türkiye’de erken aşama girişimcilere destek veren en kapsamlı program olarak öne çıkmaktadır. Programa bugüne kadar Türkiye’nin 81 ilinden ve dünyanın 19 ülkesinden 25 bine yakın genç girişimci adayı başvuru yapmıştır. 100 bini aşkın genç ise program kapsamında düzenlenen farkındalık etkinliklerine katılmıştır.

Wastespresso – Cavid Bayramlı | TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2020 Üçüncüsü

DÜNYA GAZETESİ RÖPORTAJ NOTU

Wastespresso – Cavid Bayramlı | TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2020 Üçüncüsü

  1. Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Wastespresso kurucu ortaklarından Cavid Bayramlı. Bahçeşehir Üniversitesi’nde Enerji Sistemleri Mühendisliği 2. Sınıf öğrencisiyim aynı zamanda da tam bir kahve aşığı, eski bir barista ve Wastespresso girişiminin kurucu ortağıyım. Girişimimizin diğer kurucu ortağı Kerem Acar da benim gibi Bahçeşehir Üniversitesi öğrencisi. Ayrıca ekibimizde iş geliştirme süreçlerinden sorumlu olarak İstanbul Üniversitesinde İşletme 4. Sınıf öğrencisi Mine Okyay, tasarımdan sorumlu olarak Kerem Ciğerci ve AR-GE’den sorumlu olarak Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencisi Seyid Kadir Koç yer almaktadır.

Devamını Oku

E-PLAYOUT - Berkay Kani | TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2020 Birincisi

DÜNYA GAZETESİ RÖPORTAJ NOTU

E-PLAYOUT - Berkay Kani | TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2020 Birincisi

  1. Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

Elbette. Ekibimiz 3 kurucu ortaktan oluşuyor. Üçümüz de Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyiz. Ben Berkay Kani. Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri son sınıf öğrencisiyim. Girişimcilik ile ilgili çoğu topluluğa üniversite içi ve dışı olmak üzere katıldım. 2019 sonbahar döneminde Stanford Üniversitesi Inovasyon fellowu olarak Boğaziçi’nden seçilen 4 öğrenciden biri oldum. Ekipte operasyon, iş geliştirme ve pazarlama ile ilgileniyorum. Diğer kurucu ortaklarımız Mehmet Ali Umar ve Hasan Ramazan Yurt. Mehmet Ali Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme son sınıf öğrencisi. Kendisi birçok kurumsal firmada staj yapıp tecrübe kazanmış ve Girişimcilik Vakfı 2019 fellowlarından biri seçilmiştir. Ekibimizde finans, iş geliştirme ve pazarlama ile ilgileniyor. Ramazan da aynı şekilde Boğaziçi Üniversitesi son sınıf Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi. Kendisi uzun süredir sahip olduğu oyuncu kimliği sayesinde Boğaziçi’nde birçok oyun etkinliğinin yapılmasına öncü olmuştur. Riot Games kampüs elçisi olması sebebiyle okulumuzdaki çoğu
e-spor turnuvasını düzenlemektedir. Ekibimizde ise teknoloji ve yazılım geliştirmeden sorumlu.

Devamını Oku

"TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!" büyük ödülünün sahibi "Algdeha" oldu

TÜSİAD tarafından düzenlenen, üniversite öğrencilerine, yenilikçi bakış açısı ve girişimcilik yetkinliği kazandırmak amacıyla eğitimden networkinge, kuluçkadan mentorluğa kadar geniş yelpazede destek sağlayan bir girişimcilik programı olan “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” Programının 2019 yılı kazananları, 26 Nisan tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen ödül töreninde açıklandı. Programın bu seneki birincisi “Algdeha”, ikincisi “Kisar – Bal Kutusu” ve üçüncüsü “DsyApp” oldu.

Devamını Oku

FluAI - Beritan Gökyıldız | TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2020 Finalisti

DÜNYA GAZETESİ RÖPORTAJ NOTU

FluAI- Beritan Gökyıldız | TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2020 Finalisti

 

  1. Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Beritan Gökyıldız. Marmara Üniversitesinde Biyomühendislik bölümü öğrencisiyim. FluAI ekibinin iş geliştirme sorumlusuyum. Ekipte benim dışımda üç kişi daha bulunuyor. Yazılım süreçlerinden Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Bahrican Yeşil, yapay zeka araştırmalarından Üsküdar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisi Ömer Özgür, klinik ve pazarlama süreçlerinden ise İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde biyokimya uzmanlığını yapan Yusuf Yeşil ekibimizde yer alıyor. FluAI multidisipliner bir girişim. Bu nedenle ekibimiz de farklı alanlarda öğrenim gören üyelerden oluşuyor. Bizi bir araya getiren ve ilerlememizi sağlayan en büyük motivasyonumuz ise dijital sağlık alanında yeni nesil teknolojileri kullanarak insanların yaşam kalitesini artırmak oldu.

Devamını Oku

TÜSİAD BU GENÇLİKTE İŞ VAR! 2021 FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU!

10. yılını kutlayan Türkiye’nin en yaygın erken aşama girişimcilik programı TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!’ın 2021 dönemi finalistleri, 9 Temmuz’da gerçekleştirilen yarı finalde belli oldu.

Üniversite öğrencilerine yenilikçi bakış açısı ve girişimcilik yetkinliği kazandırmayı amaçlayan Bu Gençlikte İŞ Var! Girişimcilik Programı’nın yarı finali 9 Temmuz’da gerçekleştirildi. Yarı finalde, TÜSİAD üyesi iş insanları ve onların uzmanları ile yaklaşık üç ay boyunca çalışan on iki yarı finalist ekip jüri karşısına çıktı.

Yarı final jüri üyeliğini TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masası Başkanı İrem Oral Kayacık,  TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özyeğin, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Can Yücaoğlu, ve Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın üstlendi. Etkinlikte seçilen beş finalist ekip; 20’şer bin Türk Lirası nakit desteği ve aralarında toplu eposta, bulut sunucu ve çok kanallı müşteri hizmetleri servislerinden oluşan teknoloji destek paketini almaya hak kazandı.

BASF Türkiye’nin ana sponsor, IBM’in eğitim destekçisi, Mazars Denge’nin altın sponsor, Allianz Türkiye, Eczacıbaşı Holding, Ege Palas, UBS AG, ÜNLÜ & Co ve Zorlu Holding’in ise gümüş sponsor olarak desteklediği programın 2021 dönemi finalistleri şunlar oldu:

  • Biotico

Biotico, yüksek potansiyele sahip organik atıkların hammadde olarak kullanılmasıyla, ithal edilen yüksek maliyetli enzimleri ve yağ asidi şeker esterleri gibi aktif maddelerin, temiz teknolojiler sayesinde endüstriyel ölçekli olarak yerli ve ucuz şekilde üretir.

Rehber: Yeşim Sümerkan Toraman, UBS AG Türkiye Temsilcisi

  • Confarm

ConFarm, sürdürülebilir bir dünya için tarım sektörüne inovatif bir soluk getirerek evinizden beton meydanlara kadar her yere kurabileceğiniz topraksız tarım teknolojileri geliştirir.

Rehber: Levent Akgerman, AKG Grubu Başkan Vekili

  • Epoka

Epoka, mobilya satıcılarına oda fotoğraflarındaki mobilyaların değişmesini ve yenilerinin eklenmesini mümkün kılacak bir yapay zeka teknolojisi sunar.

Rehberi: İrem Atay, Green Chemicals Satış ve Pazarlama GMY

  • Marna

Marna denizlerdeki plastik kirliliğinin azaltılması için biyo-bozunur yerli doğal ham maddeler kullanarak balıkçılık ve su ürünleri üretiminde kullanılan ağ ve halatları üretir.

Rehber: Tamer Saka, Sabancı Holding Yapı Malzemeleri Grup Başkanı

  • Quakecom

Quakecom deprem anında saha çalışmasına gerek kalmadan enkazdaki kişileri belirler ve afet koordinasyon merkezine anlık olarak ileterek arama kurtarma ekiplerinin ilk 72 saatte etkili çalışmasını sağlar.

Rehber: Selin Açık, Ege Palas İcra Kurulu Başkanı

TÜSİAD’ta Başkanlık Yapmış İsimler Final Jürisinde

Bu Gençlikte İŞ Var!’ın 7 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilecek 2021 Dönemi Finalinde, jüride TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, önceki dönem TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanları Ümit N. Boyner, Cansen Başaran Symes ve Erol Bilecik yer alacak. Final töreninde, seçilecek ekip/ekiplere ödül olarak toplamda 100.000 TL finansman sağlanacak.

Ayrıntılı bilgi için:

#tüsiad #bugençlikteişvar #2011den2021e #bgivile10yıl

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Hakkında

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! projesinin temelleri 2011 yılında Ümit N. Boyner’in başkanlık döneminde, dönemin TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Metin Akman’ın koordinasyonunda atılmıştır. Pilot proje olarak Ankara’da başlatılan yarışmaya, ilk sene sadece ODTÜ ve Bilkent üniversiteleri katılmıştır. 2012-2013 döneminde yarışmaya katılan üniversite sayısı 48’e, 2013-2014 döneminde ise 71’e yükselmiştir. TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2015 yılında Cansen Başaran Symes’ın TÜSİAD başkanlığı döneminde Murat Özyeğin’in liderliğini yaptığı Girişimcilik Yuvarlak Masası altında yeniden kurgulanmış ve yuvarlak masa altında oluşturulan Bu Gençlikte İŞ Var! çalışma grubunun ilk başkanı Bedii Can Yücaoğlu olmuştur. 2015-2016 yıllarında ülke çapında 70 il ve 144 üniversiteden 3 bini aşkın gencin başvurduğu ve binlercesinin takip ettiği bir organizasyon haline gelmiştir. Zaman içinde girişimci reflekslerle yenilenen ve gençlerin ihtiyaçlarına göre kurgulanan TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2018 yılında dönemin TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik ve Çalışma Grubu başkanı Dr. İzel Levi Coşkun liderliğinde bir girişimcilik programına dönüştürülmüştür. Program 2020 döneminde Simone Kaslowski ve İrem Oral Kayacık’ın destekleriyle uluslararası çapta başvuru alan bir girişimcilik programı haline gelmiştir.

 

İlgili kişi: Ceylan Naza / This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Algae Biodiesel - Selen Şenal | TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2020 İkincisi

DÜNYA GAZETESİ RÖPORTAJ NOTU

Algae Biodiesel - Selen Şenal | TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2020 İkincisi

 

  1. Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Selen Şenal. 2018 yılında Marmara Üniversitesi Biyomühendislik bölümünden mezun olduktan sonra 2020 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Biyomühendislik anabilim dalında yüksek lisansımı tamamladım. Bilime ve aynı zamanda üretime olan ilgimin biyomühendislik alanında ortaya koyabileceklerimi bana göstermesiyle girişimcilik serüvenim başladı ve Algae Biodiesel’i kurdum. Ekibimiz altyapılarını biyomühendislik anabilim dalında tamamlayan ve yüksek lisans/doktora uzmanlıklarını Girişimcilik/Çevre Teknolojileri/Biyomühendislik alanlarında yapan Zeynep Ecem Baskı, İlayda Aktuğ ve Berna Alemdağ’dan oluşuyor.

Devamını Oku

Plastic Move - Büşra Köksal | TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2020 Finalisti

DÜNYA GAZETESİ RÖPORTAJ NOTU

Plastic Move- Büşra Köksal | TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2020 Finalisti

 

  1. Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

Elbette, ben Büşra Köksal. İstanbul Üniversitesi, Fizik bölümünde okuyorum ve Plastic Move’un kurucu ortağıyım. Ekibimizde genel olarak stratejik planlama ve yatırımcı/partner iletişiminden sorumlu kişi benim. Diğer kurucu ortağımız Mert Sugür ise İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunu ve ürün geliştirme ile müşteri iletişimiyle ilgileniyor. Ekibimizin diğer üyeleri Zeynep Özdener Ar-Ge’den, Merve Arıkan iş geliştirmeden, Eslem Güler ise operasyondan sorumlu. Ayrıca kurduğumuz Plastic Move Komünitesi’nde bizler dışında bilinçlendirme çalışması yapan onlarca temsilcimiz var.

Devamını Oku

Başvuru dönemi 1 Kasım 2018’de açılacaktır